Water in de Stad L'Eau dans la Ville
logo Water in de Stad

background-logo
activiteiten - foto's Water in de Stad


Studiedagen en activiteiten | Info- en ontmoetingsdagen | Geleide wandelingen |


INFO- EN ONTMOETINGSDAGEN


 • Zondag 16 oktober 2016
  Info- en vormingsnamiddag:
  'Droge voeten in Antwerpen - Sigmawerken aan de Antwerpse Scheldekaaien'
  Bezoek aan de infokeet en boottocht langs de Scheldekaaien


  Om Antwerpen ook in de toekomst tegen hoge waterpeilen op de Schelde te beschermen, worden de Antwerpse Scheldekaaien gerenoveerd. Eerst moeten de kaaimuren per zone verstevigd worden. Daarna volgt de verhoging van de waterkering. Tenslotte krijgen de kaaien een heuse facelift met volle aandacht voor het publieke karakter van deze unieke plek die de stad met de Schelde moet verbinden. Om dat project te realiseren werken de stad Antwerpen en Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) nauw samen.

  - uitnodiging, programma, verslagen en foto's >>


 • Dinsdag 28 juni 2016:
  Zenne en Zennekanaal, een ecologische corridor in het hart van de stad


  Coördinatie Zenne, Natagora Brussel, Bruxelles Nature en hun partners nodigen u bij valavond uit voor een uitwisselingsmoment over de Zenne en het Zennekanaal, biodiversiteit & industrie. Na deze leerrijke uitwisseling gaan we op het terrein om te tonen hoe industrie en biodiversiteit te verzoenen zijn. We kijken ook naar hoe we de rol van de Zenne en het Zennekanaal als ecologische corridor kunnen versterken.

  - uitnodiging, programma, verslagen en foto's >>


 • Donderdag 14 mei 2015:
  Water in de Stad Mechelen


  ’s Ochtends werd er per boot vertrokken vanuit Temse, Schelle of Boom. We leerden eerst Mechelen kennen vanop zijn levensader, de Dijle. Omstreeks 13u was er een geleide wandeling in de historische binnenstad en langs enkele typisch Mechelse vlietjes, zoals de Melaan. Water bracht ooit welvaart aan de stad. Nu is het aangenaam wandelen op de vlottende wateresplanade van de Binnendijle en langs de vlietjes. Overal in Europa herovert het water meer en meer de stadscentra. Steden en gemeenten richten hun blik weer op het water. Ze doen dit vanuit verschillende visies zoals watermanagement, mobiliteit, ecologie, toerisme, stedelijke economie en cultureel erfgoed. Om 15u werd de terugtocht per boot aangevat richting Scheldeland.


 • Woensdag 20 augustus 2014:
  Terreinbezoek per boot aan de Brusselse kanaalzone tussen Brussel-centrum en de gewestgrens.
  Toelichting van het goedgekeurde Brusselse ‘Kanaalplan’ en van diverse projecten.


  Tijdens de tocht op woensdag 20 augustus 2014, een gezamenlijke organisatie van Coördinatie Zenne, werkgroep van Grenzeloze Schelde, Brussels by Water en Kanaaltochten Brabant, werd door verschillende sprekers info verstrekt over het Brusselse 'Kanaalplan', de projecten langs het kanaal en over de uitdagingen terzake. Deze studienamiddag op het terrein wilde de deelnemers een beter inzicht en juister beeld geven in de belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen die zich thans ontrollen of op het getouw staan op en om het 'Zennekanaal' te Brussel. De deelnemers konden vragen stellen en meningen formuleren.

  - uitnodiging en programma >>
  - fotoverslag >>
  - downloadbare foto's >>
  - Inleiding tot het 'Kanaalplan': 'Het Kanaalgebied in Brussel', synthese van de toespraak
    van Dirk Van De Putte, adjunct-directeur ADT-ATO >>
  - lees nu reeds >>


 • Dinsdag 6 mei 2014:
  Herwaardering en integratie van de Samber in Charleroi


  Water in de Stad, een werkgroep van Grenzeloze Schelde, organiseerde in samenwerking met Contrat de Rivière Sambre & Affluents een info- en ontmoetings-namiddag rond het thema van de herwaardering en de integratie van de Samber in Charleroi. Eerst bezochten we het Phénix-project dat het terrein in de Benedenstad tussen het Albert I-plein en de Samber terug in ere herstelt, daarna scheepten we in voor een tocht op de Samber.

  - uitnodiging en programma (FR) >>
  - presentaties (FR) >>
  - beeldverslag >>


| naar ARCHIEF (2006-2013) |